Mediation

Wat is mediation?

Intelligente wijze van conflicten oplossen.

In een conflict kan de communicatie zo verstoord raken dat mensen er samen niet meer uitkomen. De enige uitweg lijkt de gang naar de rechter. Deze procedures kosten veel tijd, energie en geld. Bovendien is de relatie na zo'n procedure meestal blijvend verstoord en biedt een vonnis of uitspraak niet altijd een échte oplossing. Steeds vaker valt daarom de keuze op een andere vorm van conflictoplossing: mediation.
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij mensen zélf hun conflict oplossen, met hulp van een mediator als neutrale bemiddelaar. De mediator brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de onderhandelingen en bewaakt het proces. Mediation is een intelligente manier van conflictoplossing. Emoties krijgen een passende plaats zonder dat ze overheersend zijn.

Persoonlijke en zakelijke belangen

Er wordt in het bemiddelingsproces zowel gekeken naar uw persoonlijke als uw zakelijke belangen. Daarnaast zijn er bij mediation meer (creatieve) oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. De oplossing kan bovendien snel worden gevonden en wordt niet opgelegd door de mediator: de partijen bepalen zelf hoe de oplossing eruit ziet. Uit onderzoek is gebleken dat in meer dan tweederde van alle mediations overeenstemming over conflictoplossing wordt bereikt.

Mediation is een snel en efficiënt alternatief.